Chakra-värien voima

Chakra-värien voima

Värikäs, värikkäämpi, chakra – jokaisella energiakeskuksella ei ole vain omaa merkitystään, vaan myös oma värinsä. Värejä ei valita satunnaisesti. Haluamme esitellä teille hieman tarkemmin, mitä chakran 7eri väriä tarkoittavat.

 

VÄRIOPPI JA ChakraVÄRIT

 

Värit vaikuttavat meihin tietoisesti ja tiedostamattomasti. Jokainen meistä tuntee lämpimän tai kylmän värin käsitteen. Esimerkiksi punaiseksi maalatut huoneet tuntuvat lämpimämmiltä kuin huoneet, joissa on siniset seinät. Meillä on myös värejä koulussa – emmekä tarkoita vain piirustustunteja! Fysiikassa puhumme vaaleista väreistä, värikkäistä sateenkaaren väreistä, joihin valkoinen auringonvalo rikkoutuu. Piirustustuneilla käyttämämme värit, niin sanotut kehon värit, ovat tässä suhteessa toisin. Niistä puhutaan esineiden, asioiden ja elävien olentojen väreinä.

 

Värit toimivat suoraan silmän verkkokalvolla, valoherkillä soluilla, joiden ansiosta voimme tunnistaa ja havaita sateenkaaren värit! Kulttuurista ja yksilöllisistä mieltymyksistä riippuen väreillä on myös erilainen vaikutus psyykkeeseemme. Paras esimerkki: yksilölliset suosikkivärit, joista ystävät vain pyörittelevät päätään.

 

Chakra on kuin fysiikkaa

 

Kuten taiteessa, jokaisella chakralla ei ole vain omaa väriään, vaan jokaisella värillä on myös oma merkityksensä. Jos tietty chakra on epätasapainossa, sen tasapainottaminen voidaan saavuttaa niin sanotun täydentävän värin avulla. Näitä värejä, joita yksittäiset energiakeskukset lähettävät, kutsutaan aura-väreiksi. Myös fysiikassa kaikkien chakra-värien sekoitus muuttuu valkoiseksi, joka on kruunuchakran väri – helppo muistaa, eikö?

 

Nyt tulemme jännittävimpään osaan!

 

Chakravärien merkitys

Punainen: Juurichakran väri on punainen. Punainen on yksi perusväreistämme ja on klassinen kehon symboli. Väri on lämmin, energinen ja säteilee elämäniloa.

 

Oranssi: Itsevarmuuden, lämmön ja sakraalichakran väri. Oranssi säteilee vakautta  ja rohkeutta. Väriä pidetään lämmönlähteenä, koska toisin kuin punainen, se vaikuttaa herkemmältä.

 

Keltainen: Keltainen ei ole pelkästään yksi pääväreistämme, vaan Goethen väriteorian mukaan sitä pidetään myös “värillisenä valon edustajana”. Chakra-opetuksessa keltaista pidetään viestinnän värinä ja auttaa mieltä keskittymään välttämättömään.

 

Vihreä: Luonnon väri luo ennen kaikkea sopusointua. Vihreä on rauhoittava väri ja se on tarkoitettu vahvistamaan rakkautta itseämme kohtaan, lämpöä ja päättäväisyyttä. Se on ihanteellinen väri tasapainottamaan mieltä.

 

Sininen: Värispektrimme kolmas perusväri on sininen, spektrin kylmän lähde – Goethen mukaan. Sininen on kylmin väri ja se on sielun ja tunteen klassinen symboli. Tämä väri tukee murhetta ja negatiivisia ominaisuuksia. Sinisen sanotaan kuitenkin vähentävän suurta jännitystä ja yliaktiivisuutta rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta.

 

Violetti: Goethe kuvaili violettia punaisen ja sinisen välisenä “epäselvänä värinä”. Värillisen violetin aallonpituus on näkymättömän reunalla, koska ihmisen silmä voi havaita värit vain 400 nm: stä. Juuri tässä reunassa on violetti väri. Violetista tuli portti hengelliselle puolelle – näkymättömän reunalle. Sen tarkoituksena on vahvistaa intuitiota ja kannustaa mieltä.

 

Valkoinen: Valkoinen on seitsemännen ja korkeimman energiakeskuksen väri. Se yhdistää Goethen mukaan kaikki valkeat värit ja ominaisuudet valkoisen valon “iloista ja suruista”. Valkoinen on yleisesti käytettävissä ja toimii mielen harmonisoijana.