Kylmän parantava vaikutus

Kylmän parantava vaikutus

Kylmä – Yhdistämme sen talveen, pakkaseen ja lumeen, mutta myös rauhoittavaan viileyteen hammaslääkärin epämiellyttävän käsittelyn jälkeen tai virkistävään jalkakylpyyn  pitkän päivän päätöksi.

 

Kylmähoito on yksi vanhimmista ihmiskunnan hoitomenetelmistä. Olipa sitten kyse kuumeesta tai kurkkukivusta – kylmä ja lämmin kääre voi helpottaa erilaisia ​​sairauksia. Terveyden edistämiseen tarkoitettuja kylmiä kylpyjä suositteli jo 1800-luvulla pastori Sebastian Kneipp! Hän käytti kylmäinfuusioita immuunijärjestelmän vahvistamiseksi. Kneipp-kylpyjä pidetään edelleen yleisenä terapiamuotona kylpylöissä ja kuntoutuksissa eri puolilla maailmaa.

 

Kivun hoito termoterapialla

 

Adobestock 140803465 Test C

Kylmä auttaa kehoa auttamaan itseään. Lämpö rentouttaa, kun taas kylmä käynnistää organismin reaktion. Heti kun kylmä koskettaa ihoa, ihmiskeho reagoi suojatoimenpiteillä, joilla kompensoidaan lämpöhäviötä, esimerkiksi vilkkaamman verenkierron kautta! Mutta miksi se on näin?

 

Ihmisillä on enemmän kylmiä kuin lämpimiä lämpötilareseptoreja. Sen vuoksi olemme herkkiä kylmälle. Heti, kun keho joutuu kosketuksiin jonkin kylmän kanssa, verisuonet supistuvat kyseisellä alueella. Sen seurauksena verenkierto nopeutuu tehokkaasti, kun kylmäimpulssi on ohi. Eli: verenkierto vilkastuu!

 

Vaikutus verenkiertoon on nyt selvä, mutta miksi  kylmä lievittää kipua?
Kylmän vaikutuksesta kehon lämpötila laskee alle 37 ° C. Tämä tekee hermoista ja kivun reseptoreista „väsyneempiä“ kuin normaalissa kehon lämpötilassa. Kipuherkkyytemme  laskee kylmällä  ja väliaikaisen paikallispuudutuksen vaikutus tehostuu. Lyhyesti sanottuna kylmä lievittää kipua.

 

Myös akuutteihin urheiluvammoihin tai hyönteisten puremiin on usein ensimmäinen toimenpide: viilennä, viilennä, viilennä!

 

❄️ Vähentää turvotusta ❄️

❄️ Lievittää kipua ❄️

❄️ Rentouttaa lihaksia ❄️

❄️ Auttaa tulehduksissa ❄️

 

Vahvista immuunijärjestelmääsi!

Jopa nukkumisen aikana on tärkeää pitää pää viileänä . Jopa Kneipp totesi: virkistävät erilämpöiset suihkut stimuloivat immuunijärjestelmää – jos vain pystyt siihen. Vaihda välillä miellyttävä lämmin vesisuihku polaarisen kylmiin lämpötiloihin. Raikkaan suihkun jälkeen et tarvitse välttämättä edes aamukahvia.

 

Jopa nukkumisen aikana on tärkeää pitää pää viileänä . Sananlaskukin sanoo: “Viileä pää ja lämpimät jalat pitävät lääkärin loitolla” Vaikka jalkojen tulee olla lämpimät, pää voi olla hieman viileämpi. Hyvään yöuneen suositellaankin 18 ° C: n huonelämpötilaa ja päätä pidetään harvoin peiton alla. Lisää vinkkejä hyvästä unesta löytyy täältä!

 

 

Kylmähoito on hyvin monipuolista ja se voi auttaa meitä monilla elämänalueilla. Joten: Pysy viileänä!