Maailman vesipäivä – Miksi vesi on meille niin tärkeää?

Kw 12 Weltwassertag Header Fi

Vesi – kaiken elämän lähde. Ja kukaan ei pärjää ilman vettä. Vesi on tärkein elintarvike. Lisäksi se on halpaa ja siinä on nolla kaloria! Ravitsemuksen lisäksi vesi on välttämätöntä päivittäisen hygienian kannalta . Jokainen, joka on lopettanut veden käytön, tietää mistä puhumme. Vesi on kaikkialla läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Tänään maailman vesipäivänä haluaisimme tuoda sinut lähemmäksi tärkeintä elämän elixiriä.

Vesi ei ole pelkästään elämämme lähde, vaan ylläpitää myös organismia. Loppujen lopuksi ei ole sattumaa, että ihmiskeho koostuu 70% vedestä. Vain niillä, jotka juovat tarpeeksi nestettä, on riittävästi polttoainetta luonnollisen aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi. Siksi kaksi litraa päivässä on minimi, jota sinun pitäisi juoda. Jo 2% nestehäviö voi johtaa fyysisiin ja henkisiin häiriöihin kehossa , kuten keskittymisvaikeuksiin ja verenkiertohäiriöihin.

 

5 Yksinkertaista vihjettä juoda enemmän vettä

 

  1. Aseta lasillinen vettä työpisteesi viereen . Lisäksi vesitikku lasissa muistuttaa sinua aina juomasta.
  2. Vaihda juomia . Pelkästään vesi on tylsää pitkällä aikavälillä. Muutama sitruunan palanen, mintunlehti tai tavallisen makeuttamattoman teen juominen on välillä hauskempaa!
  3. Pidä aina pieni vesipullo mukanasi! Tämän lisää juomista liikkumisen aikana.
  4. Tee veden juomisesta elämys! Esimerkiksi lasinalusilla, katseen vangitsevilla vesitikuilla tai tyylikkäillä
  5. Juo kaksi lasillista vettä heti herättyäsi. Se saa kehon aamulla käyntiin ja nesteytys pysyy tasapainossa.

 

Vesi pitää ihon ja hiukset kunnossa

Maailman vesipäivä

Syntymähetkellä kehon vesipitoisuus on 90%. Vuosien varrella keho menettää kykynsä säilyttää vettä ja sen osuus laskee edelleen. Keho menettää jopa puoli litraa vettä päivässä hengittäessä ja ihon kautta! Lisäksi vesi on terveiden ihosolujen perusrakenne. Motto: Ilman vettä, ihomme on kuiva, karkea ja hilseilevä. Myös hiuksista lähes viidesosa on vettä ja myös ne vaativat riittävän nesteytyksen. Saadaksesi kimmoisat hiukset, tulee sinun juoda  riittävästi vettä. Lisäksi vedellä on vaikutusta kehomme eri alueisiin, kuten niveliin, ruoansulatukseen, munuaisten toimintaan (avainsana: vesipaasto) ja immuunijärjestelmään. Erityisesti lapset tarvitsevat enemmän nestettä kuin aikuiset!

 

 

Maamme tärkein raaka-aine

 

Veden arvostamisen tarve on suurempi kuin koskaan – varsinkin Keski-Euroopassa koettiin suuri kuivuus vuonna 2018. Suuressa osassa maailmaa puhtaan veden saatavuus ei ole itsestäänselvyys. YK: n maailman vesiraportin mukaan puolet maailman väestöstä saa puhdasta vettä vuoteen 2050 mennessä, jos vesi- ja viemäriverkostointi onnistuvat. Sitä suuremmalla syyllä arvostamme tätä arvokasta raaka-ainetta. Siksi vuoden 2019 motto on

Ketään ei unohdeta –  vesi- ja viemäriverkosto kaikille “.