Jin ja Jang – vastakkain tasapainossa

Jin ja Jang – yksi ihmishistorian vanhimmista symboleista. Mutta Jin ja Jang ovat enemmän kuin symboli – se on kiinalaisen lääketieteen ja filosofian tärkein perusta. Siksi haluammekin tehdä tätä kulttuuriperinnön merkitystä tutummaksi.

Yin Und Yang

SYMBOLI KUIN PÄIVÄ JA YÖ

Jinin ja Jangin periaatteesta mainitaan ja aikojen alussa. Termien kääntäminen tarkoittaa kirjaimellisesti:

 

Jin vuoren varjoisaa puolta ja

Jang aurinkoista puolta.

 

Mutta näiden kahden termin merkitys menee paljon syvemmälle kuin voisi kuvitella. Vaikka Jangia verrataan kaikkiin positiivisiin ja kirkkaisiin elementteihin, Jinin symboliikka saa alkunsa kaikesta negatiivisesta. Olkoon se aurinko ja kuu, kirkkaus ja varjo, aika ja tila. Virtaavan valon ja varjon periaate maailmassa korostuu tässä symbolissa.

Usein nämä kaksi vastakkaista elementtiä näyttävät olevan erillisiä ja kuitenkin yhdistettyjä. Molemmat osat ovat ehdollisesti riippuvaisia toisistaan. Sanotaankin: ei voi tehdä mitään ilman toista.

 

TASAPAINO HYVINVOINNIN LISÄÄMISEKSI

 

Jin-Jang periaate tunnetaan Kiinalaisen lääketieteen perustana, ja sitä käytetään selittämään prosesseja ja rakenteita ihmiskehossa. Saavuttaaksemme terveyttä ja hyvinvointia, on energiat oltava tasapainossa. Liian paljon tai liian vähän energiaa johtaa epätasapainoon, jolla voi olla negatiivinen vaikutus meihin. Ulkoiset tekijät, kuten lämpö, kylmä, tuuli, hygienia, tunteet jne. voivat vahvistaa tai heikentää kehoa ja Kiinalaisen lääketieteen teorian mukaan aiheuttaa tai parantaa sairauksia.

 

Yin Und Yang3 1 1VINKKEJÄ JIN-JANG-PERIAATTEEN TOTEUTTAMISEEN JOKAPÄIVÄISESSÄ ELÄMÄSSÄSI

  • Tasapainoinen ruokavalio terveelle keholle
  • Nauti ateriat säännöllisesti ja rauhassa
  • Jooga ja meditaatio auttavat tasapainottamaan mielen ja kehon
  • Lepo ja rentoutuminen ovat osa päivääsi, kuten jännitys ja stressi. Lepää säännöllisesti.
  • Feng Shui ei vain näytä hyvältä, mutta myös auttaa tasapainottamaan ympäristöäsi

HYVINVOINTI OMAN KEHON VAHVISTAMISEEN

“Terve mieli elää terveessä kehossa” – tämä latinalainen sananlasku kuvaa parhaiten kiinalaisen lääketieteen toimintatapaa. Meille on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota emotionaaliseen hyvinvointiimme. Esimerkiksi pitää säännöllisesti taukoja ja anna mielen aika ajoin toipua arjen stressistä. Magneetin sisältävät Wellness-pallot tai hieronta MAGNETIX-hierontamagneeteilla auttavat harmonisoimaan kehon ja mielen.

Lisää Jin-Jang-symboleja ja vaikuttavia hyvinvointituotteita löytyy verkkokaupastamme.